Choď na obsah Choď na menu
 


Nevzdáva sa! Leonardo DiCaprio založil ďalšiu organizáciu, ktorou chce pomôcť planéte

15. 7. 2019

 Rodák z Los Angeles, ktorý v novembri oslávi svoje 45. narodeniny, patrí už niekoľko rokov medzi sledované osobnosti nielen kvôli hereckému umeniu, ale aj jeho entuziazmu v problematike záchrany planéty. Spolu s dvomi miliardármi a filantropmi založil neziskovú organizáciu, ktorá sa zameria na životné prostredie. Informuje o tom portál LADbible.

Herecká hviezda

 
 

Leonardo má za sebou už niekoľko veľkých hereckých úloh. Či už ste ho sledovali ako Jaya Gatsbyho v roku 2013, Doma Cobba vo filme Počiatok (2010), detektíva Teddyho Danielsa v Prekliatom ostrove (2010), alebo burzového makléra Jordana Belforta v nezabudnuteľnom Vlkovi z Wall Street (2013), určite vás dokázal presvedčiť o svojom hereckom talente. Ten však nie je jedinou kvalitou, ktorú v sebe skrýva. Keď v roku 1997, ako 24-ročný, zožal celosvetový úspech za stvárnenie Jacka Dawsona v Titanicu od Jamesa Camerona, urobil niečo, čo by nik bol nepredpokladal.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt Leonardo DiCaprio už roky vytrvalo bojuje o záchranu Zeme

o prvom veľkom úspechu nezišiel na zlé chodníčky, ako desiatky hercov pred ním. Založil Nadáciu Leonarda DiCapria, ktorá pomáha životnému prostrediu a zachraňuje ho pred skazou. Za uplynulých dvadsaťdva rokov nadácia podporila takmer dvesto projektov v 50-ich krajinách sveta, ktoré bojujú za záchranu Zeme. Udelila im peňažné granty, za dve dekády Leonardo venoval záchrane Zeme už 100 miliónov amerických dolárov.

 

Nezisková organizácia Aliancia Zeme

Spolu s miliardármi Brianom Shethom Laurene Powellovou Jobsovou, vdovou po zakladateľovi spoločnosti Apple Steveovi Jobsovi, vytvoril tento raz organizáciu s názvom Aliancia Zeme. V tlačovej správe od organizácie, o ktorej informuje portál LADbible, tvrdia, že výskyt prírodných katastrof sa za ostatné roky znásobil. Milióny ľudí sú v ohrození, výnimkou nie sú ani niektoré druhy živočíchov a hrozí im vyhynutie. Toto spojenectvo bude viesť kolektív pozostávajúci zo svetovo známych vedcov a odborníkov, ktorí budú pracovať na ochrane ekosystémov a divej prírody. Zaručia klimatickú spravodlivosť a podporia aj obnoviteľné zdroje.