Choď na obsah Choď na menu
 


MONIKA BAGÁROVÁ OTVORENE O SUPERSTAR A LÁSKE K BENOVI CRISTOVAOVI: TAKTO TO CÍTIM TERAZ!

 

 


1. Sestrino narodenie

Keď prišla na svet Natálka, mala som sedem rokov. Niektoré deti na mladších súrodencov žiarlia, ale to rozhodne nebol môj prípad. Veľmi som sa na ňu tešila. Keď sa narodila, okamžite sa stala mojou spriaznenou dušou. Tak to máme dodnes. Mať súrodenca, s ktorým môžem zdieľať všetko dobré aj zlé, ktorý bude pri mne navždy, je neopísateľný pocit. Znamená to pre mňa viac než čokoľvek iné. Máme spolu krásny vzťah. Spájajú nás rovnaké hodnoty, láska k rodine a k hudbe, ale aj rovnaký zmysel pre humor

 

2. Prvé vystúpenie na verejnosti

Pamätám si ho úplne presne. Bolo to na džezovom festivale 
Idy Kelarovej. Mala som deväť rokov a stála som prvýkrát na pódiu pred množstvom ľudí spolu so skupinou. Ten moment mi zmenil naozaj celý život. Cítila som sa krásne... Síce s obrovskou trémou, ale aj tak krásne a vedela som, že toto chcem mať vo svojom živote navždy. Začala som chodiť na spev, klavír, učila som sa noty... Niekto hľadá zmysel existencie celý život, ja robím to, čo milujem, už od tohto vystúpenia. A to považujem za obrovské šťastie.

 

3. Superstar

Písal sa rok 2009 a môj „taťka“ ma prihlásil do Superstar. Presne vedel, čo vo mne je, a chcel, aby sa to dozvedeli aj druhí. Doteraz som vďačná za všetko, čo mi súťaž dala. Dozvedeli sa o mne ľudia, vďaka Superstar som získala množstvo vzácnych skúseností. Načrela som do úplne nových hudobných žánrov a našla som si tam aj fantastických priateľov, s ktorými sa stretávame dodnes. S Markétou (Konvičkovou – poz. red.) sme boli spolu na dovolenke v Dubaji, s Honzíkom (Ján Bendig) sme naspievali krásny duet Amen, stretávame sa aj s Denisom Lachom... No a spoznala som tam aj prvú lásku...


4. Láska k Benovi

Prvá láska zostane navždy prvá a bude mať v mojom srdci špeciálne miesto. Mne ju priniesla Superstar, kde sme sa s Benom  (Cristovaom) spoznali. Bol to krásny, čistý úsek môjho života.  A zároveň akási lekcia, ktorá mi ukázala, ako by to malo vo vzťahu vyzerať. Ani po siedmich rokoch od rozchodu nič neľutujem a som za tento zážitok veľmi vďačná.

 

5. Nakrúcanie albumu Shining

Mala som len sedemnásť a už som nakrúcala prvý vlastný album. Robila som na ňom spolu s „taťkom“ a s množstvom priateľov. Celé to bolo úplne nové, výnimočné... Niekedy sme nahrávali v štúdiu aj osem hodín, lebo sme chceli mať všetko pekne autentické, žiadne vylaďovačky. Skrátka sme si to oddreli. Potom prišla cena Skokan roka na Českom slávikovi, čo dodnes považujem za jeden z najväčších úspechov. Sprevádzal ma Ben a ja som sa modlila, aby som pri ďakovačke na niekoho nezabudla. Odvtedy sa toho udialo veľa, ďalší album, iné ocenenia, ale myslím si, že toto budem mať navždy pred očami a v sebe tie pocity. (úsmev)

 

 

6. Život v Amerike

Pred Amerikou som nikdy necestovala sama. A zrazu som sa ocitla v New Yorku, prvýkrát bez rodičov. Mesto a jeho kreatívny duch ma doslova uchvátili. Dámska jazda na pár dní sa nakoniec premenila na štvorročný vzťah, počas ktorého som cestovala medzi Českom a Amerikou a otvorili sa mi celkom nové obzory. Osamostatnila som sa, začala vnímať svet aj seba úplne inak... No najmä som mala šťastie spoznať a spolupracovať s mnohými zaujímavými ľuďmi z hudobného priemyslu, napríklad s producentom Justina Biebera. Život v Amerike mi dal rozhodne veľa. Veď som tam podpísala aj spoluprácu s japonským vydavateľstvom, z ktorej vzišiel môj song Little Piece of Heaven... A uvidíme, čo ďalšie ešte príde.

 

7. Spolupráca s Maybelline NY

Kozmetika je niečo, čo mi síce nezmenilo život, ale spolupráca s kozmetickou značkou Maybelline NY, ktorá zo mňa urobila pred dvoma rokmi ich „IT“ girl, rozhodne áno. Pri nakrúcaní videí Make up in the City som sa musela naučiť trocha viac rozprávať ako moderátorka, čo som nikdy predtým nerobila, no som rada, že som túto výzvu zvládla. Vďaka Maybelline NY som sa dostala na fashion week v New Yorku, čo som si predtým nevedela ani predstaviť. Začala som sa oveľa viac zaujímať o mejkap a Margitka (Skřenková, national make-up artist for Maybelline NY pre Česko a Slovensko) ma naučila veľa trikov.

 

Napríklad, že rôzne produkty môžem používať na viacero účelov, čo podľa mňa zaneprázdneným dievčatám a ženám v dnešnej dobe veľmi pomôže. A čo je skvelé, ja som Maybelline NY používala už pred našou spoluprácou, takže sa s celou značkou stotožňujem a nerobím nič nasilu. To je podľa mňa všeobecne v živote dosť dôležité. Byť verný sám sebe.